Eilen etsittiin Vennivaarassa taas pitkästä aikaa. Tällä kertaa suuruudenhulluina otettiin kaikille neljälle koiralle (Riska, Tsabba, Nuka ja Särö) melko iso etsintä. Tähän asti ollaan tehty yleensä melko lailla helppoja (maalimiehet ei kovin kaukana lähtöpaikasta) ja nyt haluttiin kokeilla kuinka koirien keskittyminen kestää ku se maalimies ei ihan heti löydykään. Ja hyvinhän se meni, ihan kaikilla :) Olosuhteet oli mielenkiintoiset, tuulta ei käytännössä ollenkaan ja melkein kaikilla maalimies jossaki kivikossa.

Minna ja Särö: Ekaa kertaa tosiaan kokeiltiin pikku apinalle vähän vaikeampaa etsintää ja mulla vähän jänskätti että jaksaako se keskittyä siihen hakemiseen vai keksiikö muita hommia ku mummo ei heti ollukaan nokan eessä. Tällä kertaa oli turha pelko, hyvin oli koko ajan haku päällä ja nenä ilmassa. Tulipa taas todistettua ettei se koira kauheasti silmillään tuolla mettässä pelaa. Särkkä meni pariki kertaa aivan parin metrin päästä maalimiehestä eikä tajunnu sitä. Tarpeeksi läheltä ku meinas juosta ohi, niin viimeinki tuli ahaa-elämys. Nakki maalimieheltä ja vauhilla kertomaan löydöstä mulle. Ja näyttö toimi varsin mallikkaasti. Seuraavaksi aletaanki kattelemaan sitä ilmasun loppuvaihetta, eli sitä vasten hyppäämistä.

Maria ja Nuka: Iso etsintä oli Nukalle aivan loistohomma tähän väliin. Lähettiin liikkeelle kaukaa maalimummosta, Riskan alueelta, joten Nuka sai purkaa alkupaineita rallattelemalla Riskan alueen jäljet läpite ja toteamalla, ettei täälä oo ketään. Omalla alueella poika jo keskittyi hyvin hommaan ja piti myös yhteyttä minuun ja suunnistajaan aivan hienosti. No, ilmaisuharjoittelua ei ole tehty tarpeeksi - sen sijaan Nuka on hienosti sisäistänyt sen, että a) maalimiehellä kannattaa pysyä ja uutena juttuna sen, että b) siellä on hyvä myös haukkua. Ei tullut kutsusta luo, vaan makasi Ingan sylissä haukkumassa itseensä tyytyväisenä. Tai no, palasi se lopulta. No, back to basics, eli aletaan tehä silleesti, että otetaan vaik niitä näkölähtöjä ja vahvistetaan sillä kertovaa ilmasua ja toisaalta tehään isompia alueita sitte reeneissä, että pysyy koira kuulolla ja aisoissa. Ei ollenkaan toivoton homma.

Riska
1860351.jpg

1860353.jpg


Nuka
1860356.jpg

1860357.jpg

Särö
1860359.jpg

Tsabba - ai miten niin alkoi muka ilta jo pimetä..?!
1860363.jpg

1860365.jpg

Pahoittelut aivan järkyttävän huonolaatusista kuvista, ilmeisesti ollu asetukset vähän pielessä kamerassa.. -Minna
...Eikä kuvaajat oo mitenkään tsekannu niitä asetuksia sitten... Tosin viiminen kuva Tsabasta on aivan hyvä. ;) Niin ja joo, reenien pohjaksi käytiin mullistelemassa BH-koetta, että josko mekin sitten ensi syksynä sellaiset tittelit saisimme koiriemme kanssa suoritettua. :D -Maria