Tänään pyörähdettiin Vennivaarassa Marian, Lotan ja Nukan, Hannan ja Gurun sekä Minnan ja Särön voimin. Alussa otettiin taas ilmaisuharjoitukset Nukalle, Särölle ja Gurulle ja sen jälkeen reagointiharjoitukset kaikille. Lämmintä oli ja hanki upotti mukavasti. Sää oli vaihteleva, alussa sato tosi isoja hiutaleita ja lopussa paisto aurinko.

Minna:
Ensiksi otettiin Särkälle kahet ilmasuharjotukset, molemmilla kerroilla meni hyvin. Maalimies oli lähellä ja parin kutsun jälkeen Särkkä suostu tulemaan luokse "kertomaan" että nyt on jotaki löytyny. Rauhottumisesta ei ollu missään välissä tietoakaan, vaan koko homma tuntu olevan kaahotusta ees taas. Reagointiharjotuksessa puin liivit ja päästin koiran ettimään. Maalimies löyty, siltä saatiin pari nakkia ja kutsuin Särkän luokse. Särö tuli ihan sievästi, kehuja, pari nakkia naamaan, pieni rauhottuminen, kytkentä liinaan ja kysymys "missä". Sitte vielä lisää nakkeja maalimieheltä ja kehuja jälkiruoaksi. Taas pieni rauhottuminen, liina irti ja uudestaan etsimään. Mummo löyty, Särö tuli pyynnöstä (tai parista) luokse, kehuja, nakkia, rauhotus ja näyttö liinan kanssa. Tänään oli hyvä päivä :)

Maria:
Nukan kanssa olisi hyvä käydä jollain väsytyslenkillä ennen etsintöjä, jotta turha kaahotus vähän vähenisi. Kuka uskoisi, että kyseessä on sama koira kuin vielä vaikka vuosi sitten?! On pikkasen innostunu hommasta, sama kuin agilityn kanssa... Nukan kanssa oli elämässä liikaa kaahotusta, vauhtia, korvattomuutta ja mun varautumattomuutta. ;) Eli paljon paremminkin olisi voinut mennä. Ilmaisuharjoituksissa oli se hankaluus, että Nuka ei meinannu mitenkään kässätä, että nyt pitäskin ilmasta tuo mummo, joka oikeestikki on ihan ei-hukassa. Pienessä päässä liikkui ihan selvästi, että jostai muualta nyt pitäs saada jonkun muun mummon haju. Mutta kyllä se siitä, haukku ainakin irtosi kivasti niin istuvalle kuin seisovalle maalimiehelle. Ja Nukan kanssa olen siis ajatellut, että ilmaisukuvio olisi sellainen, että se löytäessään maalimiehen, se haukkuu muutaman kerran ja tulee sitten hakemaan minua. Nukan kanssa palataan ilmaisun mukaanottamisen myötä back to basics, eli itseasiassa otetaan vaan yhellä maalimummolla, lyhyillä etäisyyksillä ja palkkaus mummolla, mulla ja yhteisesti vielä mummolla. No joo, se Nukasta. Lotta sitten taas. On onnellinen, kun pääsee mukaan, nauttii suunnattomasti löydetyistä ihmisistä ja toimii niin hyvin kuin koira tässä vaiheessa voi toimia. Treenejä siis takana ehkä vuoden takaa parit ja nyt siis toiset tälle keväälle. :) Emmä ole vielä miettiny mitään ilmaisua, makkarabaarin tasolla mennään. ;)

Hanna:
Guru oli päässyt moneen kuvaan, eikä ihme kun on niin kova vipeltämään. ;) Harjoitukset olivat Gurulle toiset ja Lotan tapaan olimme iloisia, kun maastosta löytyi mukavia mummoja joilta sai rapsutuksia ja nakkeja! Oli mielenkiintoista huomata, että koira kyllä osaa luonnostaan löytää jäljen. Haaste kohdistuu lähinnä ohjaajaan; miten hän toiminnallaan tukee koiraa jäljestystilanteessa. Siinäpä vielä paljon opiskeltavaa. :)

Pahoittelen kuvien huonoa laatua, monet piti ottaa tosi kaukaa.. -Minna-

Guru
hannajaguru.jpg

gurujamaria.jpg

gurulyt.jpg

guru.jpg



Nuka (=vauhtia ja vaarallisia tilanteita, tai siis... ainakin vauhtia ja ääntä :) )
nuka.jpg

marianukajahanna.jpg

nukajahanna.jpg

nukanytt.jpg

mariajanuka-1.jpg


Lotta "Anna mulle lisää nakkeja!!"
mariajalotta.jpg

mariajalotta2.jpg


Särö
minnajasr.jpg

srjahanna.jpg

srjaminna.jpg

srnytt.jpg