Torstaina Heidi&Halla, Arja&Väiski ja Inga&Riska&Tsabba viettivät rattoisan hakuiluillan Imarin metsissä. Ensin otettiin Riskalle, Hallalle ja Väiskille haku T-risteyksen suunnasta laavulle ja sitten Tsaballe puhtaalle alueelle toiseen suuntaan jängälle. Lopuksi vedettiin vielä toinen kierros kaikille aivan lyhyellä ja helpolla yhden maalimiehen näköetäisyyshakuilulla.

Ohjelmassa oli myös maalimiehen haukutusta autojen luona Väiskillä, Hallalla ja Tsaballa. Väiski kokeili maalimiehen haukkumista ekaa kertaa toisen kierroksen reenissäkin ja sieltähän se haukku irtosi. Hallalta haukku tuli maalimiehen löydyttyä aivan spontaanisti sen kummemmin pyytämättä.

Sää suosi ja myös sääsket nauttivat täysin siemauksin kesäillasta. Maalimiehen huppuun vain sääskien jalat kolahtelivat kaunista jänkämaisemaa katsellessa. Kuvia ei otettu, koskapa kameraa ei ollut kellään ja puhelimiakin sattui mukaan vain kaksi. Onneksi se oli juuri tarvittava määrä :)

Inga: Riska irtosi ekaan hakuun niin täydellisesti, että ohjaaja jäi laiturille kun juna jo meni. Haukku kertoi ekan maalimummon löytyneen ja huhuilin metsikköön haukun suuntaan, josta Riska sitten saapuikin. Haukku siltä irtosi suht helposti mummolle, Heidiä oli kerran haukahtanut vielä minun luokseni lähtiessäänkin. Laavulta lähdimmekin sitten jo Riskan kanssa yhteistyössä etsimään maalimummo Arjaa. Arjan löydyttyä noin 5 haukun jälkeen kutsuin Riskan luokse, ja homma ok. Se käy ja lähtee lähes saman tien palaamaan mummolle. Toisessa, lyhyemmässä haussa se yllätti minut iloisesti ja lähti palaamaan omatoimisesti luokseni saatuaan Arjalta namin haukusta.Jippii!

Tsabba sai tosiaan haukkua lelulta ja namilta ensin autojen luona Arjalle ja Heidille. Se on Tsaballe vähän jännittävä tilanne, joten en vielä pyydä haukkua maalimiehelle. Tsabba kuitenkin etsii tosi iloisesti ja irtosi oikein kivalle etäisyydelle. Maalimiehelläkin se pysyi varsinkin pitemmältä matkalla etsiessään oikein hyvin, itse valitsemassaan makuuasennossa kyykyssä olevalta mummolta nameja pompsutellen. Tsabba pomppi jängällä mättäiden välissä kuin Afrikan gaselli ikään, se etsii heti lähdöstä aktiivisesti ja on itseensä tyytyväinen mummolle päästyään. Hieno tyttö :)